Drentse geschiedenis, mythen en legenden komen tot leven in een spannend jeugdboek!

Dat geschiedenis alles, behalve saai is, bewijzen schrijver Allart Hakvoort en mede -schrijver Durk Ytsma. Drie jaar geleden hebben deze collega-verpleegkundigen de handen ineen geslagen en zijn ze begonnen met het schrijven van een superspannend (interactief) jeugdboek “Sargas Bloedstrijd” dat zich afspeelt in het Drenthe van nu en 1536.

Het gaat over de tieners Anne en Koen die in het Vries van de middeleeuwen belanden. Ze komen terecht bij de Sargas, een geheime Ridderorde uit Bunne, die al eeuwen lang de mens en natuur beschermt tegen het kwaad. Samen met de Sargas moeten ze het opnemen tegen een magiër en zijn bloeddorstige beesten. Wat volgt is een bloedstollend avontuur door Drenthe.

Het boek is niet alleen spannend, maar ook nog eens educatief. Door het lezen van het boek leer je veel over de geschiedenis, het cultureel erfgoed en mythen en sagen van Drenthe. Alles wat je in Drenthe vindt komt aan bod. Zo maak je o.a. kennis met de hunebedden, de Etstoel, grafheuvels, drosten, houtwallen, de reuzen Ellert en Brammert, pingo ruïnes en het meisje van Yde. Daarnaast leer je veel over het ontstaan van Drenthe en over hoe men vroeger leefde. Zo komt ook de eens zo machtige vestingstad Coevorden weer tot leven.

De feiten in het boek staan tussen sterretjes, * * zo kan de lezer fictie van non fictie onderscheiden. Voor verdieping kan de lezer gaan Googlen. Er is ter promotie van het boek een boektrailer gemaakt die je kunt bekijken op You-Tube – https://youtu.be/Z5mg_bLDEWU

Het boek is onder andere te koop bij het Hunebedcentrum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.