Ambassadeurs van Gekleurd Grijs over de vloer

0
1159
Uitleg aan de ambassadeurs Gekleurd Grijs over het verhaal van de Hondsrug.

Op woensdag 15 maart 2017 mochten we de ambassadeurs ontvangen van het programma Gekleurd Grijs. Dit actieve cultuurprogramma wordt speciaal aangeboden voor senioren in Drenthe. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor diverse activiteiten op het gebied van kunst en erfgoed. Denk aan deelname aan een workshop, meegaan met een rondleiding, bezoeken van een theatervoorstelling of het bekijken van een film in de bioscoop. Tijdens de maand april vinden de activiteiten plaats en tijdens deze activiteiten staat het ontdekken van talenten, het ontmoeten van elkaar en plezier maken centraal. Wilt u meer weten over Gekleurd Grijs, kijk op www.gekleurdgrijs.nl.

De bijeenkomst startte we met een korte presentatie waarin het verhaal van ijstijden en prehistorie werd verteld. Dit verhaal is zo uniek dat het Hondsruggebied zich inmiddels De Hondsrug UNESCO Global Geopark mag noemen. Het verhaal van de hunebedden kan niet verteld worden zonder het ijstijdenverhaal. Deze ijstijden hebben het landschap gevormd en de grondstoffen steen, vuursteen en leem naar Drenthe gebracht. Uiteraard kwamen de hunebedden en hunebedbouwers ook aan bod. Vervolgens werden de georganiseerde, unieke, activiteiten van het Hunebedcentrum in de maand van Gekleurd Grijs kort besproken zoals het keienspreekuur van Harrie Huisman en de rondleiding met de archeoloog. De afdeling educatie ging verder in op de facilitaire kant van het museumbezoek. Waar moeten de ambassadeurs rekening mee houden als ze met een groep het museum bezoeken. Na alle informatie gingen we met de groep ambassadeurs het museum bezoeken!

Van de dag is een prachtig verslag geschreven inclusief foto’s, klik hier http://www.gekleurdgrijs.nl/gekleurdgrijs/site/verslag-mary-ritsema.

Uitleg over de ijsrivier die de Hondsrug heeft gevormd.

Dankwoord

We willen de ambassadeurs bedankt voor hun enthousiasme en KCDR voor de organisatie! Hopelijk tot in 2018…

Door Nadine Lemmers & Sabine van Wijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.