Fotowedstrijd “De ziel van Borger” editie 2018

0
2639

Wij zoeken de meest unieke, bijzondere foto’s van Borger en omgeving. Kunt u met uw foto ‘de ziel’ van Borger vastleggen dan vragen wij u om uw unieke foto naar ons toe te sturen.

U kunt uw foto (maximaal 3) inleveren tot 10 juli 2018

De mooiste foto’s worden gewaardeerd met een aantal mooie prijzen:

Wat is de ziel van Borger?

Borger ligt in het hart van UNESCO Geopark de Hondsrug en is Hunebedhoofdstad van Nederland. Daarnaast is Borger het enige dorp in Nederland waar aantoonbaar vanaf 5400 jaar geleden altijd mensen hebben gewoond. Kortom een uniek dorp waar je de verbintenis voelt tussen de inwoners en het landschap. Niet voor niets trekt Borger jaarlijks vele toeristen en bezoekers vanuit Nederland maar ook buitenland.

Borger is het kloppend hart van de Hondsrug met nog vele verborgen geheimen in het landschap en door menselijke activiteiten gemaakte creaties.

Een citaat uit het in 2015 geplaatst stuk van Hein Klompmaker (directeur Hunebedcentrum): ‘De ziel van Borger wordt niet bepaald door bijzondere individuen, maar door de steeds veranderende en wisselende collectiviteit van mensen, die hun stempel op de tijd zetten, maar tegelijkertijd een onbewust historisch besef aan de dag legden, die er toe heeft geleid dat in het collectieve geheugen voorgaande culturen hun plaats behielden.’
https://www.hunebednieuwscafe.nl/2015/06/de-ziel-van-borger

Wat vragen wij?

Voor de fotowedstrijd wordt gevraagd ‘de ziel’ van Borger vast te leggen. Dit kan door bijvoorbeeld specifieke elementen of kenmerken van het oorspronkelijke Borger te fotograferen. Het staat de kandidaat uiteraard vrij om daarin eigen denkbeelden te volgen. De jury zal vooral letten op styling, compositie en de impact van het beeld. Vertelt het beeld het verhaal? De jury is vooral benieuwd naar uw visie, kijkwijze en interpretatie van het landschap en de authentieke kenmerken van Borger en omgeving. Het is toegestaan tekst toe te voegen om een foto te verduidelijken.

 

Doet u mee! U kunt uw foto’s tot 10 juli 2018 sturen naar mzandbergen@hunebedcentrum.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.