Nieuw educatief aanbod: Leuke filmpjes maken bij het Hunebedcentrum

0
1901

Uniek tijdelijk aanbod, alleen op donderdagen in juni

HUNEBED/ LAND-ART STOP MOTION ANIMATIE FILM

Het Hunebedcentrum biedt in samenwerking met stichting Kunstint leerlingen de mogelijkheid leuke stop-motion animatie films te maken. De workshop begint met een inleiding over de functie en vorm van hunebedden en land-art in Nederland en Europa. De verschillen en overeenkomsten tussen deze oude en nieuwe bouwwerken worden daarin belicht.

Na de inleiding gaan de leerlingen in groepjes van drie bij een werkstation aan de slag met zand en stenen. De leerlingen krijgen allen een duidelijke uitleg over de mogelijkheden van stop-motion animatie en de cameraman/vrouw wordt begeleid in het goed kijken naar wat er in beeld is (compositie).

Stop-motion animatie is een modern medium om leuke filmpjes mee te maken en stimuleert de fantasie. Er kan zomaar een heuvel ontstaan, een hunebed voorbijwandelen of een prachtige vorm in het landschap ontstaan. De leerlingen kunnen ontdekken hoe leuk het is, maar ook hoeveel werk het is om een leuk filmpje te maken. De films worden op Youtube geplaatst en kan iedereen delen met vrienden en familie.
https://www.youtube.com/watch?v=q34EhwI0Bfk

Achtergrond

Deze workshop is een leerzame ervaring waarbij cultureel erfgoed en nieuwe media gecombineerd worden. De leerlingen leren samen te werken door aan dezelfde opdracht te werken. Met de workshop worden hun creatieve talenten aangeboord en de leerlingen creëren een gezamenlijke creatie: de film. Via de workshop worden de volgende kerndoelen behandeld: 37, 47, 52, 55 en 56.

Doelgroepen

Deze workshops is geschikt voor leerlingen vanaf 10 jaar (basisonderwijs – groepen 6 t/m 8 en voortgezet onderwijs). De workshop omvat 1 lesuur en een museumbezoek.

Kosten

De kosten bedragen afhankelijk van het aantal deelnemers:
20,- euro p.p. (bij 18 deelnemers) inclusief museumbezoek;
17,- euro p.p. (bij 36 deelnemers) inclusief museumbezoek;
16,- euro p.p. (bij 54 deelnemers) inclusief museumbezoek;
15,- euro p.p. (bij 72 deelnemers) inclusief museumbezoek.
De prijs is inclusief entree museum, montage van de films, materiaal, reiskosten museumdocenten en voorbereiding.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nadine Lemmers (E nlemmers@hunebedcentrum.nl en T 06-41022610).

Aanmelden t/m 15 mei, VOL = VOL.

Data zijn: donderdagen 1 juni, 8 juni, 15 juni, 22 juni en 29 juni.

Tekst Nadine Lemmers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.