Bijzondere Kunstveiling op Facebook voor fotoproject Heidense Hoogten

0
2153

Van vrijdagochtend 28 april tot zondagavond 7 mei houdt Anner kunstenaar Maarten Westmaas een unieke kunstveiling op Facebook. Iedere dag worden er twee kunstwerken geveild waarop twee dagen geboden kan worden. Van een houtsnede van het hunebed van Tynaarlo tot ingelijst werk van de serie Heidense Hoogten. Van unieke eenmalige kallitypieën (oud analoog afdruk procedé) tot archival pigment prints van museumkwailiteit.

De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de drukkosten voor het project ‘Heidense Hoogten’: Een fotoboek over de grafheuvels van Drenthe en de geesten van het Drentse landschap:

‘Een jaar lang zwierf ik met mijn analoge Russische middenformaat camera door Drenthe. Met die camera om mijn nek kruiste ik heidevelden, bossen, vennen, riviertjes en dorpen op zoek naar mysterieuze grafheuvels en de geesten van het Drentse landschap. Met de eeuwenoude verhalen over reuzen, witte wieven, zwarte ongelukshonden, veenlijken en heksen in mijn achterhoofd fotografeerde ik deze duizenden jaren oude monumenten. Ik werd bij het fotograferen geïnspireerd door het weinige dat archeologen hebben gevonden in het hart van de heuvels; lijksilhouetten in het zand. Mijn foto’s als silhouetten van ‘plaats’.’
De veiling van de kunstwerken is te vinden op de Facebookpagina: ‘Dutch Landscape by Maarten Westmaas’. https://www.facebook.com/maarten.westmaas.natuurfotografie/
De crowdfundactie van Heidense Hoogten is te vinden op https://www.voordekunst.nl/projecten/5336-heidense-hoogten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.