De in Annen wonende fotograaf Maarten Westmaas zoekt donateurs voor zijn nieuwste kunstproject; een fotoboek over de grafheuvels van Drenthe en de geesten van het Drentse landschap. Hij is op 29 maart een crowdfunding gestart om de drukkosten van het boek te kunnen financieren. De actie loopt tot 8 mei en is te vinden op:

https://www.voordekunst.nl/projecten/5336-heidense-hoogten

Als professioneel natuurfotograaf verscheen zijn eerste boek Hunebedden in 2009. Zijn tweede boek over De Drentsche Aa verscheen in 2014 en in 2015 verscheen De Wadden, Landschap in Beweging. Na afronding van dit laatste boek verkocht hij zijn complete digitale uitrusting om een oude Russische analoge camera te kopen. Een jaar lang zwierf hij met die camera door Drenthe. Hij kruiste heidevelden, bossen, vennen, riviertjes en dorpen op zoek naar mysterieuze grafheuvels en de geesten van het Drentse landschap. Met de eeuwenoude verhalen over reuzen, witte wieven, zwarte ongelukshonden, veenlijken en heksen in zijn achterhoofd fotografeerde hij deze duizenden jaren oude grafmonumenten. Hij werd bij het fotograferen geïnspireerd door het weinige dat archeologen hebben gevonden in het hart van de heuvels; lijksilhouetten in het zand. De foto’s van dit unieke kunstproject zijn silhouetten van ‘plaats’.

Maarten Westmaas

Onder de titel ‘Heidense Hoogten’ wil Maarten Westmaas hiervan, in samenwerking met kunstuitgeverij vanSpijk/Rekafa, een prachtig kunstboek maken. Op de website van Voordekunst.nl kunnen geïnteresseerden een bijdrage leveren aan het project in ruil voor unieke tegenprestaties. Van gesigneerde knijpers tot unieke in giethars gegoten en gesigneerde kunstobjecten. Als het doelbedrag gehaald wordt, zal het boek in mei verschijnen.

Doneer ook en maak dit unieke Drentse kunstproject mogelijk!

——

Voor meer informatie:
Maarten Westmaas
Voetakkers 11
9468 ET, Annen
tel 06-46424140

http://www.maartenwestmaas.nl
https://www.facebook.com/maarten.westmaas.natuurfotografie/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.