Hondsrug Trail Estafette • Avontuurlijk Thema Estafette Evenement van 226 kilometer langs het verleden van het Nederlandse & Duitse Hondsruggebied.

Estafette Evenement, hoe het werkt

Geopark de Hondsrug is sinds november 2015 UNESCO Global Geopark en vertelt het verhaal van het Hondsruggebied. Hoe zo’n 150.000 jaar geleden een onvoorstelbare ijsmassa alles platwalste en het gebied kneedde tot heuvelruggen en beekdalen.

Al duizenden jaren wonen hier mensen, een geschiedenis die haar weerga niet kent.

Niet ver over de grens bij Osnabruck ligt ook een UNESCO Global Geopark, namelijk Terra Vita. Beide geoparken worden via de Hondsrug Trail Estafette met elkaar verbonden. Een unieke belevenis. Maak het mee…..

Hondsrug Trail Estafette

Bekijk hier onze Hondsrug Trail Estafette • Flyer

12 Teamgenoten • 2 Dagen • Avontuur • Sportiviteit • Herinneringen & Dé ultieme team prestatie.

Op vrijdag 9 juni 2017 starten we in het Drentse Schipborg, Nederland voor de tweede editie van de Hondsrug Trail Estafette een thema estafette evenement van +/- 226 kilometer.

De start in Schipborg zal gefaseerd plaatsvinden op basis van de opgegeven loopsnelheden zodat alle teams binnen een bepaald tijdsbestek zullen finishen in Bad Laer, Duitsland.

De route van de Hondsrug Trail Estafette voert nagenoeg het hele traject over uitstekende bewegwijzerde boswegen en toont de prehistorie met zijn talrijke hunebedden en grafheuvels, maar ook het land van uitgestrekte bossen, heidevelden en vergezichten in Nederland en Duitsland.

Bekijk hier de Checkpoint & Waypoint Informatie

Hondsrug Trail Estafette • Team

Deelname aan de estafetteloop Hondsrug Trail Estafette is mogelijk voor estafette teams bestaande uit minimaal 6 personen en maximaal 12 personen inclusief begeleiding. Er is constant 1 loper op de weg die begeleid wordt door minimaal één fietser die tevens navigeert.

De gehele afstand wordt gelopen door het basisteam inclusief de teamcaptain. Je mag gedurende de Hondsrug Trail Estafette afwisselend lopen, fietsen & autorijden.

Winnaar is het team dat de totale afstand van +/- 226 kilometer het snelst aflegt.

Bekijk hier het Hondsrug Trail Estafette Pakket

Het Teutoburger Wald is een bosrijk gebergte met uitzonderlijke klippen en steenformaties

Natuurpark Teutoburger Wald

Het natuurpark TERRA.vita ligt in het noordoosten van het Teutoburger Wald en is bij de Unesco Geoparken aangesloten: hier kunt u 300 miljoen jaar geologie beleven. In Barkhausen zijn 150 miljoen jaar oude voetstappen van dinosauriërs gevonden. In het natuurpark Teutoburger Wald / Eggegebirge vindt u de meest noordelijke vulkaan van Duitsland.

Het Teutoburger Wald met zijn schitterende vergezichten, glooiende wegen, vakwerkhuizen en prachtige stadjes als Tecklenburg en Bad Iburg.

De bossen van het natuurpark bestaan grotendeels uit verschillende soorten beuken en naaldbomen. Daarnaast zijn er veen-, gras- en heidelandschappen te vinden met de hierbij behorende karakteristieke vegetatie.

De delen van het landschap die niet worden onderbroken door bebouwing, zijn toevluchtsoorden voor diersoorten die nog maar zelden voorkomen of niet graag worden gestoord, zoals de zwarte ooievaar, de ooruil, de slechtvalk en de wilde kat. En natuurlijk leeft hier ook wild. In Hardehausen worden Europese bisons beschermd tegen uitsterven.

Het dubbele Kasteel Iburg in Bad Iburg was bisschoppelijk kasteel en Benedictijnenklooster in één

Kasteel Iburg

Het dubbele Kasteel Iburg in Bad Iburg was een bisschoppelijk kasteel en Benedictijnen-klooster in één. Hier werd Sophie Charlotte geboren, de latere eerste koningin van Pruisen en de grootmoeder van Frederik de Grote. In de imposante ridderzaal is aan de galerij met familieportretten af te lezen, van welke betekenis het kasteel ooit was.

Startschot

Het startschot zal worden gegeven door Wethouder Co Lambert van de Gemeente Aa en Hunze.

Nog vragen ?

Heeft u nog vragen over de Hondsrug Trail Estafette, klik hier voor meer informatie.

Meer informatie en inschrijving zie

http://hardloop.events/event/hondsrug-trail-estafette

https://www.youtube.com/watch?v=kL4Aix0JaIQ

https://www.facebook.com/hardloop.events

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.