Figuur 1: Darpvenner Steine III (Osnabrücker land, Duitsland)

In de categorie ‘mijn hunebed’ nodigen we mensen uit te schrijven over hun persoonlijke ervaringen met hunebedden. Hier een verhaal van Pierre van Eijl.

De verschillende hunebedden bij Osnabrück in Duitsland die ik gezien heb, leken energetisch op elkaar, hoewel de graad van verstoring behoorlijk uiteenliep. Vaak waren de dekstenen van hun plaats verschoven. De centrale energiepunten binnenin de hunebedden waren meestal nog wel te voelen. Maar zijn er ook helende hunebedden waar mensen ten tijde van de Trechterbeker cultuur, genezing konden vinden?

Plekken uit de steentijd die gericht waren op healing.

In Frankrijk ben ik op verschillende plekken in de Auvergne en de Vogezen ‘wiegende stenen’. tegengekomen. Enorme stenen die in beweging kunnen worden gebracht waardoor ze op hun voetstuk heen en weer bewegen. Een voorbeeld is ‘La Roche Branlante’ (de Wiegende Steen) bij Orcival, in Frankrijk, zie figuur 2. Door bij de linkerpunt krachtig en ritmisch omhoog te drukken gaat op een bepaald moment deze gigantische steen op en neer bewegen, vandaar de naam ‘Wiegende Steen’. Een indrukwekkend schouwspel! Elders is beschreven hoe deze steen oorspronkelijk voor genezing gebruikt werd.

Figuur 2: La Roche Branlante (Orcival, Auvergne, Frankrijk)

Mijn vraag was of deze stenen ook in het Teutoburgerwoud te vinden zijn. Ik ben op zoek gegaan, maar bij de hunebedden waarvan ik door middel van aura-reading de metafysische energie heb waargenomen, was dat niet te vinden. Wel de orakelfunctie die werd ingezet voor genezing van zieken.

Trancezitting

Bij een hunebed niet ver van Osnabrück zag ik bijvoorbeeld dat een priester een trancezitting deed voor een ernstig zieke vrouw die smeekte om hulp. Het bericht waarmee hij terugkwam was dat de goden deze vrouw binnenkort verwachten. Tot die tijd gaven ze aanwijzingen voor geschikte kruiden zodat haar lijden verzacht werd. De vrouw was blij dat de goden haar verwachten en de kruiden maakten haar levenseinde beter verdraagbaar.
Ook andere keren werd advies gevraagd aan de goden voor het gebruik van kruiden bij diverse ziekten. Hierdoor nam de kruidenkennis van de priesters toe, en daarmee de mogelijkheden om de mensen van hun stam te genezen.

Meer verslagen van aura-readingen van hunebedden zijn te vinden op: http://www.kundalini-energie.nl/blog/4-meer-energiepunten-%C3%A9%C3%A9n-hunebed

Pierre van Eijl

Vorig artikelWorkshop Archeologie in MFC de Spil, Gasselternijveen
Volgend artikelPromotiefilm hunebedcentrum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.