Het wandel en fietspad vanaf het Hunebedcentrum langs het kanaal Buinen-Schoonoord is verbeterd en van informatiezuilen voorzien. Dit zogenaamde ‘Mammoetpad’ zorgt dat mensen vanuit vakantiepark het Hunzedal en vanaf de parkeerplaats langs de weg Borger-Buinen op een leuke manier naar het Hunebedcentrum kunnen wandelen of fietsen. De gemeente heeft ervoor gezorgd dat het pad is verbreed en van een nieuwe laag is voorzien. Het Hunebedcentrum zorgt er nu samen met de gemeente voor dat het pad meer beleefbaar wordt. De eerste stap is een drietal informatiezuiltjes met daarop informatie over de natuur, de archeologie en de ijstijden van het beekdal waar het pad doorheen gaat. De zuiltjes zijn bijzonder van aard, je kunt via een pedaal energie opwekken waarna een stem een verhaaltje verteld.

Fotografie Davado
Vorig artikelGestoofde teunisbloemwortel
Volgend artikelMegalithic Routes
Harrie Wolters is algemeen directeur van het Hunebedcentrum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.