Nieuw hunebed bij het Hunebedcentrum

0
1862

Er wordt momenteel flink gebouwd aan een nieuw hunebed bij het Hunebedcentrum. Het is hunebed D26 bij Drouwen die wordt nagebouwd. Niet zoals dat hunebed er nu uitziet maar zoals het eruit zag tijdens de opgraving in 1968. De opgraving is toentertijd gedaan door de archeoloog Jan Albert Bakker. Het is het laatst opgegraven hunebed in Nederland.

Opgraving D26 in 1968

Tijdens deze opgraving zijn vele scherven van aardewerk gevonden. Deze zijn stap voor stap weer in elkaar gezet. Het aardewerk is, na de restauratie, terecht gekomen in de vaste opstelling van het Hunebedcentrum. Sindsdien is het daar, samen met andere vondsten zoals vuurstenen pijlpunten, te zien.

Gerestaureerd aardewerk gevonden in het hunebed te Drouwen, D26. Dit is nu te zien in het Hunebedcentrum

We willen onze bezoekers meenemen in de wereld van de archeoloog. Daarom is besloten om het hunebed waar deze vondsten zijn gedaan, tijdens de opgraving, te laten zien. We gaan verder dan het alleen laten zien. Er worden ook educatieve programma’s ontwikkeld.

Het hunebed wordt gemaakt door Cees van Dashorst & partners uit Ter Apel.

De bouw van het hunebed vordert met de week. We houden u op de hoogte…..

D26 bij Drouwen zoals het er tegenwoordig uitziet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.