Workshop Archeologie in MFC de Spil, Gasselternijveen

0
1983

Op verzoek van een van onze vrijwilligers Bert Knol mocht ik op woensdag 12 april een workshop archeologie geven in het kader van de nieuwe expositie “Leven van Flinten” in het MFC de Spil. Deze expositie was een initiatief van de historische vereniging der gemeente Gasselte. Bij deze workshop stond het volgende thema centraal: “Flinten, wat kun je ermee?”.

Archeoloog Nadine Lemmers onderzoekt een artefact

Kinderen met hun ouders en ouderen kwamen met hun vondsten langs voor determinatie. Leuk om kinderen enthousiasme bij te brengen voor archeologie en de prehistorie. De vragen waren vaak verrassend. Naast vragen had ik ook wat leuke voorwerpen met een verhaal bij me. Ik mocht het verhaal van de ijstijden vertellen aan de hand van een kei, ijskanter en windkanter, maar ook had ik een trechterbeker bij me om te laten zien dat stenen werden gebruikt om het aardewerk te mageren. Ook mochten de kinderen leuk met oker aan de slag, een van de oudste verfstoffen!

Kortom het was een leuk middag! Bedankt Sabine van Wijk voor de foto’s en de hulp. En Bert en de andere leden van de historische vereniging der gemeente Gasselte voor de organisatie.

Door Nadine Lemmers, Sabine van Wijk en Marlous Coers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.