PERSBERICHT

Annen
10 juni 2017

Anner kunstenaar Maarten Westmaas maakt bijzonder Drents boek ‘Heidense Hoogten’ met behulp van crowdfunding.

De in Annen wonende kunstenaar Maarten Westmaas heeft het voor elkaar. Met een succesvolle crowdfundcampagne wist hij voldoende geld bij elkaar te verzamelen om zijn monografie ‘Heidense Hoogten’ gedrukt te krijgen. Honderddertig donateurs steunden hem waardoor het benodigde streefbedrag van €6750,- gehaald werd en het kunstboek geproduceerd kon worden. Op de internationale kunstbeurs KunstRai Amsterdam werd zijn unieke Drentse kunstproject gepresenteerd.

Een jaar lang zwierf de kunstenaar met zijn analoge Russische middenformaat camera door Drenthe op zoek naar mysterieuze grafheuvels en de geesten van het Drentse landschap. Met de verhalen over reuzen, witte wieven, zwarte ongelukshonden, veenlijken en heksen in zijn achterhoofd fotografeerde hij deze oude monumenten. Hij werd bij het fotograferen geïnspireerd door het weinige dat archeologen hebben gevonden in het hart van de heuvels; vage lijksilhouetten in het zand. Daarnaast liet hij zich inspireren door de Japanse zienswijze van ‘kami’; ‘geesten van het land’, die in zijn ogen overal in Drenthe te vinden zijn. Zijn foto’s als ‘silhouetten van plaats’. Tijdloos. Naast het boek heeft Maarten Westmaas een aantal van de analoge foto-negatieven in giethars gegoten waardoor er unieke doorschijnende objecten zijn ontstaan. Ook zijn diverse grote zwart-wit prints afgedrukt die door het kunstminnend publiek in Amsterdam werden gekocht.

Het boek, een prachtig uitgegeven monografie over de grafheuvels van Drenthe, ligt vanaf deze week in de boekwinkels. Voor aanschaf van de unieke kunstwerken die niet op de KunstRai verkocht zijn kan contact opgenomen worden met de kunstenaar.

Maarten Westmaas – Heidense Hoogten (Uitgeverij van Spijk/Refaka ISBN 9789062169191, € 24,95). Het boek is te koop in de winkel van het Hunebedcentrum.

Einde persbericht

 

Vorig artikelEen nieuw hunebed bij Noort-Laren
Volgend artikelMegalithic portal – vol vakantieideeen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.