Hunebedden zijn gemaakt van zware stenen. Sommige stenen wegen wel 30.000 kilo. Om een vergelijking te maken: 30 kleine autootjes of 10 olifanten. We denken dat een hunebed gebouwd kan worden door tien tot twintig man. Je maakt gebruik van touwen, rollers en hefbomen. Sneller zal het gaan met een grote groep hunebedbouwers.

Het zou goed mogelijk kunnen zijn dat het bouwen van hunebedden gepaard ging met een feest. Met een feest is het gemakkelijk een groep mensen bij elkaar te brengen om een hunebed te bouwen. Het onderstaande plaatje maakt duidelijk dat de hulp van dieren geen rol heeft gespeeld.

Door Nadine Lemmers & Marlous Coers

Vorig artikelHoe oud werd een hunebedbouwer?
Volgend artikelGeit, koe van de armen en het symbool van heksen en de duivel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.