Speenkruid

Ingrediënten:

1 bos speenkruidblaadjes (geplukt voor de bloei)
1 biologische sinaasappel
handje walnoten
paar jonge brandneteltopjes, heel fijn gesneden
scheut olijfolie
zout en peper

Bereiding:

Doe de gewassen speenkruid in een schaal.
Rasp een beetje van de schil van de sinaasappel.
Snijd een helft van de sinaasappel (zonder schil) in stukjes en pers de andere helft uit.
Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan. Schik beide over de speenkruid.
Maak een dressing van de fijngesneden brandneteltopjes, olijfolie, het sap van de halve sinaasappel en een theelepel sinaasappelrasp. Schenk dit over de salade.
Breng op smaak met zout en peper.

Geïnteresseerd in meer gerechten kijk dan ook eens op http://www.bloemenpad.nl/index.php?item=recepten

Vorig artikelInsecten in het Oertijdpark
Volgend artikelPrehistorisch koken: hoe kook je met leem?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.