Ingrediënten:
Voor de bodem:
200 gr. tarwebloem
100 gr. roomboter
1 ei
1 eetl. water
snufje zout
Voor de vulling:
1 flinke vergiet vol brandneteltoppen
4 eieren
200 ml crème fraîche
100 gr. geraspte kaas
50 gr. gepelde walnoten
peper en zout
Bereiding:
Meng de ingrediënten voor het deeg, kneed het goed door en vorm er een bal van. Je kunt meer water toevoegen als het deeg te droog is. Laat ongeveer een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de brandnetel in stukjes en doe ze in een kom.
Kluts de eieren, roer de crème fraîche, peper en zout er door en giet het mengsel over de groente.
Verdeel het deeg over de bodem en langs de randen van een springvorm, en druk het gelijkmatig aan. Schenk het groentemengsel er over. Strooi de kaas en de walnoten over de vulling. Laat de taart 35 á 40 minuten bakken in de oven, tot hij gaar en goudbruin is.
Geïnteresseerd in meer gerechten kijk dan ook eens op http://www.bloemenpad.nl/index.php?item=recepten