Welke vijftien dieren waren er niet in de tijd van de hunebedbouwers?

0
1190
Steentijdhuis: tweeschepig.

In dit artikel geven we een overzicht van de dieren die de tijd van de hunebedbouwers nog niet rondliepen. Het kan zijn dat het dier nog niet in Nederland was, maar ook dat het dier weg is getrokken door de verandering van klimaat, denk aan de dieren uit de ijstijd.

1. Paard

De geschiedenis van het paard: van het wilde paard naar een edel dier

2. Kip

Onze kip uit Azie

3. Konijn

Oryctolagus cuniculus Tasmania 2
Konijn. By JJ Harrison (jjharrison89@facebook.com) [GFDL 1.2 (http://www.gnu.org/licenses/old-licenses/fdl-1.2.html) or CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], from Wikimedia Commons.
4. Kat

Kittyply edit1
By David Corby Edited by: Arad (Image:Kittyplya03042006.JPG) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html), CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/) or CC BY 2.5 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.5)], via Wikimedia Commons.
En dan nog de ijstijddieren? Sommige dieren zijn uitgestorven of leven nu in koudere gebieden: 5. Wolharige mammoet, 6. Wolharige neushoorn, 7. Wilde paard, 8. Reuzenhert, 9. Muskusos, 10. Eland, 11. Wisent of Europese bizon, 12. Rendier, 13. Holenbeer, 14. Grottenhyena en 15. Grottenleeuw. De volgende dieren zijn nog steeds in Nederland te vinden, ook na de ijstijd: Edelhert, Wild zwijn en Wolf.

De wolf, voorouder van de hond

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.