Daniel Muskee heeft op woensdagavond tijdens de opening van het grote Oostermoerfeest op het dorpsplein in Borger bekend gemaakt wie de fotowedstrijd ‘De Ziel van Borger’ heeft gewonnen.

De eerste prijs gaat naar Alle Oldenbeuving. Zijn foto ‘Hunebed in de Mist’ laat op de beste manier het gedachtengoed van ‘De Ziel van Borger’ zien. Het is de combinatie van compositie en sfeer die de foto bijzonder maakt. De tweede prijs gaat naar Ramon Boerman met de foto ‘De Kop van Borger’ en de derde prijs gaat naar Be Kuipers met de foto ‘Tumulus Drouwenerstraat’. Naast de drie prijswinnaars is er ook nog een originaliteitsprijs. Die gaat naar Davado die de bevolking van Borger heeft opgeroepen naar het grootste hunebed van Nederland te komen om daar een groepsfoto te maken. Dat is volgens haar de echte ‘Ziel van Borger’. Naast deze foto’s worden er nog een aantal uitgekozen die in de etalages bij de ondernemers in het dorp te zien zullen zijn en wordt er in het najaar een kalender van gemaakt.

De komende weken zijn de foto’s te zien op grote doeken in het centrum van Borger.
De fotowedstrijd is een initiatief van Daniel Muskee, woonachtig in Borger, die met zijn foto’s nationale en internationale bekendheid heeft gekregen. Samen met Dorpsbelangen Borger en het Hunebedcentrum is een half jaar geleden ‘De Ziel van Borger ontstaan. Iedereen kon zijn beste foto’s opsturen en meedoen aan de fotowedstrijd. Meer dan 50 inzendingen zijn binnengekomen. Ze zijn te zien op https://www.hunebednieuwscafe.nl/2017/05/fotos-ziel-borger/

In 2018 komt de tweede editie van de fotowedstrijd. Een ieder kan vanaf nu foto’s opsturen.

Tweede prijs De Kop van Borger door Ramon Boerman
Derde prijs. Tumulus Drouwenerstraat Be Kuipers
Originaliteitsprijs Inwoners Borger bij grootste hunebed door Davado

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.