Hoe worden de hunebedden beschermd?

0
2301

Hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland en worden beschermd. De hunebedden zijn gemaakt van steen, maar niet onverwoestbaar. Af en toe worden de hunebedden beklad of aangetast door brand. Sommige hunebedden worden hierdoor ernstig beschadigd. Door educatie hopen we deze schade te voorkomen. Iets waar je trots op bent, zal je met zorg behandelen.

Sommige hunebedden hebben stalen pennen om beugels om de stenen op de plek te houden (Deens voorbeeld).

Wie zijn verantwoordelijk voor het beschermen van onze hunebedden?

De overkoepelende zorg voor Nederlands oudste monumenten is in handen van de Hunebedden Beheergroep. In de HBG zijn Stichting het Drentse Landschap, Staatsbosbeheer, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Hunebedcentrum en de provinciaal archeoloog van Drenthe vertegenwoordigd.

D27 in spring. Photo Hans Meijer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.