Arie Goedhart heeft een groots plan. Hij wil alle hunebedden in Drenthe vastleggen door middel van pentekeningen. Een voor een worden ze getekend. We willen u graag meenemen in de wereld van Arie Goedhart. We zullen telkens als er een nieuw hunebed is getekend deze laten zien op het hunebednieuwscafe. In dit bericht ziet u alvast twee.

Arie Goedhart

Introductie Arie Goedhart

‘Het is een voorrecht bezig te zijn met de schoonheid van ons landschap’.

Landschappen en mensen inspireren door de eeuwen heen kunstenaars en graag schaar ik mij in de grote rij liefhebbers daarvan. Het midden in de natuur wonen is al een mooie beleving, bezig te zijn met de schoonheid ervan, en het te vertalen in kunstwerken, is daarbij een fantastisch voorrecht. De kleuren, de vormen van bomen, de verstilling in het landschap – dat zich in elk seizoen bij elke weersomstandigheid voordoet- probeer ik vast te leggen in mijn werk. Pen en inkt zijn daarbij mijn voornaamste middelen, met uitstapjes naar de rietpen en het penseel.

Mijn leven lang heb ik naast mijn werk getekend en geschilderd en ben zoals men noemt een autodidact.

Joop Neutel oud mentor van de schilder-en tekenclub ‘Het Palet’ in Hoogeveen stimuleerde mij om te gaan schilderen.

Henk Molenaar, kunstenaar in Delft was de inspirator voor het maken van pentekeningen, een techniek die mij zeer lief is.

Tibor Kadar, leraar Kunstacademie in Vespriem (Hongarije) stimuleerde mij in 1994 om vooral op groter formaat te gaan werken hetgeen ik nog steeds doe.

In een commentaar op een solo-tentoonstelling schreef Gerard van der Weerd, landelijk bekend kunstenaar uit Hoogeveen over mijn werk het volgende: ‘Arie Goedhart komt met eerlijk werk, recht uit het hart en ingetogen in zijn pentekeningen. Uitbundig is hij in zijn kleurgebruik. Hij maakt bovenal landschappen met sfeer en beheerst duidelijk verschillende technieken.’

Mijn werk is te zien in mijn atelier te Hoogeveen, enkele kunstmarkten, Bij Leth in de oude ingang van Dierentuin Emmen, Galerie Drentse Aa  te Balloo en in de Grachtengalerie oude gracht 189 in Utrecht.

Meer informatie zie https://ariegoedhart.exto.nl/

Hunebed D16 Balloo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.