300 hunebedden ontdekt in Zuid-India

1
2118
(Aram Historical Research Center)

Soms zie je een nieuwsbericht en kun je nauwelijks geloven dat het echt is. Dat overkwam me onlangs toen ik in een bericht las dat er in Zuid-India 300 hunebedden zijn ontdekt. Het bleek geen nep-nieuws maar het was een echte ontdekking.

In de staat Tamil Nadu, in de omgeving van Mallasandram, boven op een berg vond het team van het Aram Historicial Research Centre de cluster met hunebedachtige monumenten. Waarschijnlijk dat de monumenten zo’n 3000 jaar oud zijn, dat is de ijzertijd in India. Helaas zijn een flink aantal hunebedden door vandalen en schatzoekers vernield maar er is voldoende over om een goed onderzoek te doen. Er wordt op dit moment geprobeerd om ze zo snel mogelijk te beschermen voordat er  nog meer wordt vernield.

Vergelijkbare monumenten uit de ijzertijd zijn al langer bekend in India zoals deze in de staat Karnataka bij Hire Benakal,

Het nieuws werd bekend gemaakt door de Times of India.

1 REACTIE

  1. >ar hoopten de ‘vandalen ’te vinden in de vernielde hunnebedden in zuid-Indië. Goud en miljarden aan roepies ?en schatten zoals bij de pyramiden ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.