Voor een glas appelsap heb je drie appels nodig en indien gewenst citroensap.

Stap 1. Pluk en was de appels. Verwijder beschadigingen en rotte plekjes net als het klokhuis. Snij de appels in partjes.
Stap 2. Kook de appels in laagje water met de deksel erop voor 45 minuten (de appels vallen uit elkaar).


Stap 3. Haal de pan van het vuur en stamp de appels in de pan.


Stap 4. Zeef de inhoud van de pan met een theedoek boven een schone kom. Druk de inhoud goed aan, zodat het vocht eruit loopt.

Koel het mengsel af en serveer het indien gewenst met citroensap en ijsklontjes.

Tekst: Nadine Lemmers en Sharon Fuhren.
Foto’s en het bereiden: Sharon Fuhren.

Vorig artikelEikeltjeskoffie
Volgend artikelPaardenbloemsiroop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.