Wees welkom eenvoudige aardse stervelingen in het Oertijdpark.

Hier wil men U vertellen hoe de grafheuvels en hunebedden zijn ontstaan. Hier wil men u vertellen, en dat onder aanvoering van de weledel zeer gestrenge heer Klompmaker, dat deze steenhopen door gewone stervelingen zoals u en ik zouden zijn gefabriceerd.

Edoch eenvoudige lieden, zoals ge daar staat, laat u niet in het ootje nemen, laat u niet voor het lapje houden. Mijn onderzoek toont aan, en dat al in het jaar 1650, dat deze stenige bouwsels zijn gebouwd door GROUWELIJCKE REUZEN, GIGANTEN oftewel HUYNEN. Het zijn de bedden van de Huynen. Gigantische schepsels die met hun naakte handen de stenen op elkaar hebben gelegd. Stenen, die uit DES HEREN AARDE zijn gegroeid en niet, zoals men u hier in het OERTIJDPARK tracht wijs te maken, met het ijs uit het noorden zijn gekomen.

Hunebedbouwers-Annales Drenthia Picardt 1660.jpg


Voorwaar ik zeg U: In die grafheuvels wonen de Witte Wieven, die in herfstachtige nachten uit hun spelonken komen om mensen uit hun huizen te lokken en tot in de eeuwigheid te laten verdwijnen. Dan zijn daar de Celtic fields. Ze zijn het bewijs dat er in onze Olde Landschap Romeinse Legioenen zijn geweest, evenals de Roomsche asbussen die in deze steenhopen zijn aangetroffen.

De zeer geleerde monnik Schoonhovius heeft in 1547 al geschreven over het grouwelijcke feit dat de steenhopen achter de kerk van Rolde gebruikt werd als offerplaats voor gewone lieden, zoals gij, die daar staat te gniffelen.Dan had je daar een zogenaamde geleerde Kempius(1573), die beweerde dat de steenhoop in Rolde door de Friezen was opgericht na de overwinning op de Romeinse veldheer Drusus. Snapt u dat nou, hoe komt zo’n man er bij hè! De steenhoop, het hunebed, in Emmen draagt nog duidelijk de vuistafdruk van een Reus in zich.

Ach waar maak ik me druk om, ga het lekker zelf bekijken en trek uw conclusies of beter nog, schaf mijn boek aan en lees het en het zal u, eenvoudige aardse schepsels, wijzere mensen maken. Ga op onderzoek uit in het Oertijdpark en overtuig u van de waarheid.

Het zij zo, Amen.

Dominee Picardt

Picardt 1660 portret.jpg
Picardt 1660 titelpagina.jpg
Vorig artikelStoofgroenten met engelwortelzaad
Volgend artikel300 hunebedden ontdekt in Zuid-India

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.