Gaat u zelf aan de slag dan moet u alleen de bruine eikels verzamelen. Maak nu zelf uw eikeltjeskoffie:

Stap 1.
Verzamel de ingrediënten en keukengerei: 250 gram eikels, een grote pan met deksel, een vijzel en een tang.

Stap 2.
Was de eikels, verwijder het kroontje, takje, etc.

Stap 3.
Zet de pan op het fornuis op middelhoog vuur, doe de eikels in de pan en plaats het deksel. Roer met regelmaat.

Stap 4.
Haal de schillen eruit en hou de pan op het vuur totdat het vocht verdwenen is. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Maal de eikels fijn in de vijzel. Dit is je “gemalen koffie”.

Stap 5.
Los de “koffie” op in heet water.

Acorns small to large.jpg
By David Hill – http://www.flickr.com/photos/dehill/7891890620/, CC BY 2.0, Link

Vorig artikelLindebloesemijsthee
Volgend artikelAppelsap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.