Leren over hunebedden via een vlog (VMBO GT)

0
1793

Deze zomer heeft Koen van Eventuin van A classroom too far een online les gemaakt voor leerlingen van het VMBO. Zelf werkt hij in het zuiden des lands als leraar geschiedenis. In deze les staan de hunebedden centraal, het eerste venster van het Canon van Nederland en de eerste van de tien tijdvakken. De hunebedden liggen in het noorden van Nederland en zijn de oudste monumenten van Nederland. Zonder de ijstijden zouden ze nooit zijn gebouwd! In les 1 gaan we in op de ijstijden, de prachtige keien en uiteraard de hunebedbouwers en hunebedden. 

Doelgroep

De les beslaat een historisch en geografisch onderwerp: ijstijden en prehistorie. De les kan worden gebruikt in het onderwijs en is gericht op VMBO GT niveau. We hopen dat jullie deze les gaan gebruiken in het onderwijs. De les kan gebruikt worden als voorbereiding aan het museumbezoek, maar ook als verdieping en uitwerking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.