In Drenthe liggen honderden pingoruines in het landschap. Het zijn bijzondere landschapselementen, ontstaan in de laatste ijstijd, zo’n 20.000 jaar geleden. Er was tot kort geleden maar weinig over bekend. Gelukkig is er intussen door het pingoproject van Landschapsbeheer Drenthe meer bekend over deze bijzondere verschijnselen. Het blijkt zelfs dat in Drenthe en Friesland de grootste concentratie pingoruines ter wereld ligt.

Omdat ze de aandacht verdienen is er een nieuwe website gemaakt,  www.pingoruines.nl

De site biedt informatie over het Pingo Programma, pingo’s en pingoruïnes, locaties, verhalen en er is een interactieve kaart beschikbaar. Zo kunt u zelf naar locaties van uw eigen interesse inzoomen en achtergronden wisselen.

Ook zit er een nieuwsrubriek in, van afgelopen activiteiten en is er een agenda, voor komende activiteiten. Bij het kopje Locaties heeft elke locatie een basispagina, maar via de subkop Verdieping krijgt u ook beeldmateriaal en verdiepende informatie te zien. Soms zijn er ook filmpjes aanwezig, zij zitten m.n. onder het kopje Nieuws bij het item Summerschool. Hier kunt u zien hoe we tijdens de Summerschool onderzoek deden en een kern staken voor verder wetenschappelijk onderzoek. Mocht u nog meer informatie willen, dan kunt u naar het mapje Achtergrond gaan en daar een aantal inhoudelijke artikelen downloaden.

Ook nieuwe verhalen zijn welkom! Dus mocht u nog verhalen hebben over een pingoruine dan kunt u die via de website aanmelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.