Ingrediënten

1 liter water
2 kilo suiker
2 citroenen
350 gram verse geplukte paardenbloemen

Bereiding

Stap 1. Pluk de paardenbloemen. Was de paardenbloemen en verwijder de groene delen. Snij de citroenen in tweeën.

Stap 2. Zet een liter water op, en voeg de paardenbloemen en halve citroenen toe. Kook het mengsel een half uur.

Stap 3. Zeef het geheel en druk het laatste vocht door de zeef.

Stap 4. Voeg de suiker toe en kook het geheel op een laag vuurtje. Is het een gelei dan is het klaar. Let op: Roer niet teveel.

Stap 5. Giet het in een schone weckpot en laat het afkoelen. Na het afkoelen is het heerlijk smeersel op brood, beschuit en toast. Eet smakelijk!

 

Vorig artikelAppelsap
Volgend artikelHunebeds in Odsherred, Denmark

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.