Welke dieren houden de mensen in de prehistorie?

0
4024

Mensen houden al dieren vanaf de tijd dat ze jagen en verzamelen oftewel de oude steentijd. Bewijs voor het houden van dieren is er in Nederland vanaf de midden-steentijd, maar het is zeer waarschijnlijk dat de rendierjagers al honden hadden als huisdier. Het eerste dier wat mensen houden, is dan ook de hond. De hond is de gedomesticeerde vorm van de wolf. Domesticeren is een proces waarbij dieren door mensen door fokken en selecteren, veranderen in een dier wat is aangepast aan het leven in dienst van en dichtbij bij de mens.

Canis lupus laying

In de nieuwe steentijd komen de eerste boeren in Nederland en zij nemen verschillende dieren mee, namelijk varkens, schapen, geiten en runderen. In Noord-Nederland zijn dat de hunebedbouwers. In de laatste periode van de nieuwe steentijd komen ook paarden in  Nederland voor.

Begrazing uiterwaarden TN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.