Kunstenaar Maarten Westmaas opent virtuele kunstgalerie.

0
1755

Op 1 oktober opende kunstenaar Maarten Westmaas uit het Drentse Annen ‘Maarten Westmaas Galerie’. Een online kunstgalerie gewijd aan het Nederlandse landschap. Dit Nederlandse landschap is beroemd en geroemd over de hele wereld. Een inspiratiebron voor kunstenaars door de eeuwen heen. Maar wat maakt dit Nederlandse landschap nu zo bijzonder? Dat is de voortdurende zoektocht in het werk van kunstenaar Maarten Westmaas en is te zien in de virtuele galerie www.maartenwestmaasgalerie.nl. Want ‘God schiep de wereld, maar de Nederlanders maakten Nederland.’

De succesvolle Drentse kunstenaar ontdekte de kracht van het internet door zijn crowdfundactie voor het project ‘Heidense Hoogten’, over grafheuvels in Drenthe. In een maand tijd was het benodigde geld bij elkaar om het boek en de serie te produceren. En dat smaakte naar meer. ‘Het mooie van een online galerie is dat er geen openingstijden zijn en dat je wereldwijd kunt opereren,’ aldus Maarten Westmaas. ‘Op ieder moment van de dag kun je terecht om de unieke kunstwerken te zien en te kopen. Er zijn nu al mensen uit bijvoorbeeld Australië en zuid-Afrika die via Facebook contact met me zoeken.’

Al het werk rond het Nederlandse landschap van Maarten Westmaas komt in een gesigneerde en gelimiteerde oplage van dertig stuks, ongeacht de grootte. Daarnaast gaat 10% van de opbrengst uit de galerie naar landschapsbeherende instanties als Natuurmonumenten. Omdat de kunstenaar vindt dat het Nederlandse landschap het waard is goed te beschermen. Daarnaast is in de galerie ook werk te koop van collega kunstenaars. De eerste gastexposant is Rutger Hiemstra die met zijn olieverf schilderijen de kleuren van het Noorden weet te vangen.

De komende tijd zullen er nieuwe collecties, en exposities aan de galerie toegevoegd worden die uw blik op het Nederlandse landschap zullen veranderen. Bezoek ook de galerie via tablet, computer of smartphone op www.maartenwestmaasgalerie.nl

Hunebed Bronneger tussen Eiken

Op de website staat onder andere een link naar hunebeddenfoto’s. Zie https://www.maartenwestmaasgalerie.nl/c-4090527/hunebedden/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.