Ingrediënten

– 1 stuk gevogelte met hart, lever, maag en nieren (denk aan kip om het makkelijk te maken, de kip was er niet de gehele prehistorie);
– 250 gram gesneden groentes ( denk aan wortel, pastinaak enz);
– fijn gesneden kruiden ( denk aan bieslook en brandnetel);
– 3 liter water ( kijk af en toe bij de kip of er weer water bij moet);
– wat zout.

Ingrediënten.

Stap voor stap

1. Breng het water met de kip in een pan aan de kook;
2. Laat het koken tot de kip gaar is, minstens 2 uur;

3. Haal de kip eruit en haal het vlees van de botten af. Snij het vlees in stukken.

De kip met groenten.
Voor de beginners hier de uitleg over hoe je de halve/ hele kip ontleed, voor degene die dat al weten, ga verder met stap 4. 
Over de rug van de kip ziet u een lijn, daar snijd u de kip door de helft. Nu ziet u makkelijk de botjes, die moet u verwijderen. Als er nog een lever, hart, maag en nieren in zitten, moet u die ook verwijderen. Ik had het geluk dat ze eral uit waren 🙂 Met een vork prikt u in het vlees om te “voelen” of er nog meer botjes in zitten, met de mes schraaft u het vlees van de botjes. Ook het vel moet u verwijderen. 
4: Voeg het vlees weer toe in het water;

5: Voeg gesneden groentes toe die langer moeten koken (denk aan kool, wortel, pastinaak, etc.);

De gesneden groenten worden toegevoegd.
6: Na 10 minuten koken voeg gesneden groeten toe die korter moeten koken (denk aan brandnetel, look, peterselie, selderij, etc.) en kook het nog eens 10 minuten;
7: Haal de pan van het vuur en serveer de soep met brood. Eet smakelijk!

Tekst: Nadine Lemmers en Sharon Fuhren.
Foto’s en het bereiden: Sharon Fuhren.

Oersoep klaar voor het eten!
Vorig artikelHunebed D37 in Valthe, one of twins English
Volgend artikelHunebed D36 in Valthe, one of twins English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.