Ingrediënten

– Hazelnoten (190 gr)
– Honing

Stap voor stap

– Verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden.
– Spreid de hazelnoten in één laag uit over de bakplaat met bakpapier, zonder dat ze op elkaar liggen.
– Het is aan te bevelen de hazelnoten na 4 minuten met een houten lepel om te roeren, zodat ze gelijkmatig geroosterd worden.
– Na nog eens 4  minuten (in totaal moeten ze ongeveer 8 à 10 minuten) begint de lekkere geur van geroosterde hazelnoten zich in de keuken te verspreiden en ziet het velletje er bruin uit.
– Proef een hazelnoot of ze klaar zijn.
– Als ze klaar zijn, neem dan de bakplaat direct uit de oven om te voorkomen dat ze aanbranden.

– Verzamel de hazelnoten in een theedoek en wrijf ze in die doek tegen elkaar, waardoor het bittere bruine velletje los komt.
– Lukt het niet om het bruine velletje los te wrijfen, laat ze dan even weken.
– Hak de hazelnoten fijn en meng de honing er door heen.
– Heel erg lekker op brood en in de yoghurt.


 

Tekst: Nadine Lemmers en Sharon Fuhren.
Foto’s en het bereiden: Sharon Fuhren.

Vorig artikelHunebed D44 in Westenesch, Emmen, English
Volgend artikelWaor gungen de luu in de prehistorie naar “’t hoessie”?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.