Ingrediënten
– Hazelnoten (190 gr)
– Honing
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden.
– Spreid de hazelnoten in één laag uit over de bakplaat met bakpapier, zonder dat ze op elkaar liggen.
– Het is aan te bevelen de hazelnoten na 4 minuten met een houten lepel om te roeren, zodat ze gelijkmatig geroosterd worden.
– Na nog eens 4 minuten (in totaal moeten ze ongeveer 8 à 10 minuten) begint de lekkere geur van geroosterde hazelnoten zich in de keuken te verspreiden en ziet het velletje er bruin uit.
– Proef een hazelnoot of ze klaar zijn.
– Als ze klaar zijn, neem dan de bakplaat direct uit de oven om te voorkomen dat ze aanbranden.
– Verzamel de hazelnoten in een theedoek en wrijf ze in die doek tegen elkaar, waardoor het bittere bruine velletje los komt.
– Lukt het niet om het bruine velletje los te wrijfen, laat ze dan even weken.
– Hak de hazelnoten fijn en meng de honing er door heen.
– Heel erg lekker op brood en in de yoghurt.
Tekst: Nadine Lemmers en Sharon Fuhren.
Foto’s en het bereiden: Sharon Fuhren.