Ingrediënten
– 1 grote vis (bijvoorbeeld kabeljauw, koolvis, schol, tong, pangasius, etc)
– 2 liter water
– zout
– tarwemeel
– groentes & kruiden ( denk aan kool, pastinaak, wortel, brandnetel, munt, look, selderij)
Stap voor stap
1. Maak de vis schoon en breng deze met twee liter water aan de kook, voeg zout toe en laat het 30 min. koken;
2. Snij de groenten in stukken en de kruiden fijn;

3. Schuim het water af;
4. Haal de vis uit het water en verwijder de graten en de kop. Heeft u diepvriesvis zoals kabeljauw, haal dan het vel eraf;

5. Snij de vis in stukjes en doe de vis opnieuw in de pan;
6. Voeg de kruiden en groenten toe, zoals deze in de prehistorie waren te verzamelen;


7. Laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken;
8. Voeg een beetje meel toe om de soep dikker te maken;
9. Serveer de soep met wat brood. Eet smakelijk!

Tekst: Nadine Lemmers en Sharon Fuhren.
Foto’s en het bereiden: Sharon Fuhren.