De trol en de ridder in de Keientuin

0
2014

De ridder heeft als taak het trollenvolk onder controle te houden. Hij gaat op jacht naar trollen en als hij een trol heeft gevangen zet hij deze aan het werk om de stenen in de Keientuin schoon te houden. Bijkomend voordeel is dat hij de trol kan vastzetten aan een steen. Als de zon opkomt, versteent de trol en zo groeit de Keientuin.

Echter er is een probleem… de ridder is zijn trol kwijt! Hij vraagt de leerlingen of zij ergens een trol hebben gezien. De ridder vraagt de leerlingen om even goed rond te kijken, missen zij misschien iemand? Trollen zijn wel vleeseters natuurlijk!
Stiekem sluipt de trol om de groep heen.


De ridder vraagt de leerlingen te helpen om de trol te roepen. Trollen zijn nog al ijdel dus als genoeg mensen roepen… dan komt de trol. De trol heeft geen naam. De leerlingen roepen: “TROL!”. En nog eens: “TROL!”. En nog een keer: “TROL”. Dan springt de trol tevoorschijn achter de rug van de leerlingen. De ridder is opgelucht, maar ook boos. De ridder sleurt de trol aan zijn haar richting de hunebedstenen die gepoetst moeten worden. De ridder blijft duwen en trekken tot de trol gaat poetsen.

De ridder vertelt de leerlingen over zijn trol die niet goed zijn werk kan doen. De ridder zegt zoveel gemene dingen dat de leerlingen de trol zielig vinden. De trol is het zat en pakt zijn zwaard. De trol sluipt op de ridder af en valt aan. De ridder schrikt, trekt zijn zwaard en wint het gevecht met de trol al heel snel. De trol gaat weer aan het werk en de ridder laat de leerlingen zien dat hij toch echt de sterkste is. De trol springt op en rent weg het bos in. De ridder is boos, bedankt de leerlingen voor hun hulp en waarschuwt ze voor de trollen langs de route. Hij gaat het bos in op jacht naar zijn trol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.