Ingrediënten
250 gram meel
scheutje water
zout
gestampte hazelnoten – een netje
honing
Stap voor stap
1. Zet alvast de oven aan op 180 graden.
2. Doe 250 gram volkoren tarwemeel in een beslagkom. Dan doet u er een scheutje water erbij, en kneed de ingrediënten door elkaar heen zodat het een bol wordt.

2. Hak de hazelnoten grof, en meng die samen door de bol meel. Dan doet u een flinke schep honing door. Dit alles kneed u nog één keer goed door.


3. Daarna maakt u van het deeg balletjes, en drukt u ze een klein beetje plat zodat ze 1 cm dik zijn;

4. Dan legt u ze op een ingevette bakblik of gebruik bakpapier. De koekjes moeten 17 min. in de oven. Als de koekjes bruin zijn, zijn de koekjes klaar om eten. Eet smakelijk!

Variant op recept
Met deze variant maak je zo’n 40 koekjes.
Ingrediënten
100 gram hazelnoten,
200 gram meel,
100 gram honing en
100 gram boter of reuzel.
Stap voor stap
Hak de noten fijn en meng ze met meel en honing.
Voeg de boter in kleine stukken toe. Indien gewenst kan zout worden toegevoegd.
Kneed het deeg en maak kleine platte koekjes. Hoe dikker hoe langer het duurt dat het koekje gaar is.
Bak de koekjes op een platte hete steen (oven 150 graden Celsius voor 20-30 minuten). Het mengsel bevat al boter.
Na 5-10 minuten omdraaien.
Tip
Honing en zout zijn smaakmakers, maar je kan deze weglaten.
Tekst: Nadine Lemmers en Sharon Fuhren.
Foto’s en het bereiden: Sharon Fuhren.