In het Drents museum te Assen worden zeer regelmatig nationale en internationale exposities getoond. Naast de grote wisselexposities is er ook een indrukwekkende vaste  expositie te zien. Onderdeel van de vaste expositie is een zeer bijzondere archeologische collectie. De meest bijzondere vondsten van Drenthe zijn hier te vinden. Een aantal voorbeelden van topstukken zijn het beroemde meisje van Yde, de oudste boot ter wereld (boomstamkano van Pesse), een replica van het Tempeltje van Barger-Oosterveld,  een collectie veenlijken, de schatten van de prinses van Zweeloo en tal van vondsten uit de prehistorie.

Locatie Drents Museum

Adres: Brink 1, 9401 HS Assen

Website: www.drentsmuseum.nl

Locatie Drents Museum aan de Brink 1 in Assen.

Topstukken

Meer informatie over de topstukken zie https://drentsmuseum.nl/nl/topstukken-uitgelicht

Meisje van Yde, veenlijk gevonden te Yde. Te zien in het Drents Museum. Foto wikipedia
Boomstamkano van Pesse. foto wikipedia
Drents Museum. Foto Wikipedia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.