Aan het meer Michigan (Lake Michigan) ligt sinds 1998 het Museum Campus Chicago met het Adler Planetarium, het Shedd Aquarium en het Field Museum of Natural History.

Uitzicht op Lake Michigan met op het schiereiland Museum Campus Chicago.
Het pad langs de musea richting het Field Museum.

Field Museum of Natural History

Met meer dan 21 miljoen objecten kan slechts een gedeelte getoond worden. Sinds 16 september 1983 toont het museum zijn collectie met als doel kennis te vergroten en te delen. Als exposities toont het museum antropologie, natuur, paleontologie en prehistorie. Het museum vertelt het verhaal van de inheemse indianen in Noord- en Zuid-Amerika. Indrukwekkend is de entree met centraal Sue, de Tyrannosaurus.

De centrale hal met Sue!

The Ancient Americas

De prehistorie loopt in de Verenigde Staten tot aan de komst van de Europeanen, zo’n 13.000 jaar. In de tentoonstelling wordt het verhaal verteld van de inheemse bevolking van het noorden tot het zuiden van het continent. De expositie is interactief met games en doe-elementen. Bijzonder zijn de vele verbanden die gelegd kunnen worden met de Europese prehistorie. Ook kent dit continent de steenmannetjes of Inuksugaq.

Graan malen- doe het zelf.
Interactieve game.
Zwerfsteenmannetje.

Locatie

Field Museum of Natural History
1400 S. Lake Shore Drive
Chicago, IL 60605-2496
https://www.fieldmuseum.org/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.