By Photo by and (c)2008 Derek Ramsey (Ram-Man). Co-attribution must be given to the Chanticleer Garden. (Own work) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)], via Wikimedia Commons

Van het geslacht Margriet (Leucanthemum) komt alleen de gewone margriet in het wild voor. Deze soort is ook te vinden in het Oertijdpark van het Hunebedcentrum. De naam Leucanthemim komt van wit (leukos) en bloem (anthemom). Van de naam margarites komt de naam margriet en betekent parel. Deze margriet is vaste plant die bloeit in juni. In bermen en hooilanden komt de margriet voor, maar is ook te vinden op open plekken in graslanden. Tegenwoordig wordt de margriet als sierplant gebruikt. De niet geopende bloemknoppen kunnen worden gemarineerd en gegeten als kappertjes.

Prachtige margrieten in het Oertijdpark.
Margrieten en lupines in het Oertijdpark.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.