In Diever in Zuidwest Drenthe is in het centrum het Oermuseum gevestigd. Hier is een mooi overzicht te vinden van de archeologische vondsten uit de directe omgeving van Zuidwest Drenthe zoals een verzameling van potten en scherven uit hunebed D53 in Havelte, vondsten ui de steenkist van Diever, bronzen voorwerpen uit het ‘Eupen Barchien’ bij Uffelte en urnen van het Koelingsveld bij Doldersum. Ook zijn er botten van mammoeten en een replica van een mammoet te zien.

Ingang Oermuseum Zuidwest Drenthe

Locatie Oermuseum 

Adres: Brink 7, 7981 BZ Diever

http://wordpress.oermuseum.nl/

Locatie Oermuseum in het centrum van Diever aan de Brink 7
Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.