In New York staat het George Gustav Heye Center aan de 1 Bowling Green in Manhattan. Het museum is onderdeel van het National Museum of the American Indians. Het centrum toont historische tentoonstellingen, maar ook tentoonstellingen van nu. In de exposities staan de spullen en kunst door en over indianen.  De naam komt van de heer Heye die in 1903 objecten van de eerste inwoners van Amerika gingen verzamelen en het Museum of the American Indian opende in 1922. In 1994 kwam het museum op deze plaats. Het museum is een National Historic Landmark en New York City Landmark.

George Gustav Heye Center.

Collectie

Het centrum toont tentoonstellingen, presentaties en films, maar biedt ook educatieve programma’s aan. In de vaste tentoonstelling Infinity of Nations toont het centrum meer dan 700 voorwerpen uit verschillende regio’s van kunst tot volkenkundig. Bij de voorwerpen worden via multimedia verhalen verteld door historici, maar ook is er plaats voor persoonlijke verhalen die je echt raken. In het museum stond ik versteld hoe rijk de cultuur is, wat de eerste inwoners hebben meegemaakt, maar ook welke rol deze inheemse inwoners hebben gespeeld in de moderne tijd. Zo hebben we de wolkenkrabbers in New York te danken aan de Mohawks vanwege hun goede evenwichtsgevoel en gebrek aan hoogtevrees.

Binnenkant van het centrum.
De skyline van New York met dank aan ….

Locatie

NMAI in New York
Alexander Hamilton U.S. Custom House
One Bowling Green
New York, NY 10004

Bronnen

http://nmai.si.edu/visit/newyork/ 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.