By Jarvin (Own work) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html), CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/) or CC BY 2.5 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.5)], via Wikimedia Commons

In het centrum van Stavanger ligt het Museum of Archaeology (AMS). Het museum toont exposities en organiseert activiteiten om kennis te verstrekken, maar ook om het publiek de prehistorie en de natuur te leren begrijpen. Het museum is gevestigd aan Peder Klows gate 30a aan Våland. Het museum bezit meer dan 12.000 objecten uit het gebied Rogaland. Sinds 2009 is het museum onderdeel van de University of Stavanger. Het ijzertijderf te Ullandhaug is onderdeel van het museum.

Arkeologisk museum i Stavanger
Arkeologisk museum i Stavanger By Jarvin (Own work) [GFDL, CC-BY-SA-3.0  or CC BY 2.5 ], via Wikimedia Commons.

De collectie

De vaste expositie toont de geschiedenis van Rogaland, van de prehistorie tot het einde van de middeleeuwen. Deze geschiedenis omvat meer dan 11.500 jaar van de jagers en verzamelaars tot aan de middeleeuwse inwoners. In het museum zijn regelmatig tijdelijke expositie te zien.

Skjelettet av Vistegutten
Skeletten van Vistegutten. By Terje Tveit, Arkeologisk museum, Universitetet i Stavanger [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons.

Locatie

Arkeologisk museum i Stavanger
Peder Klows gate 30 A
4010 Stavanger
http://am.uis.no/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.