Armbandje maken van vlas (twijnen)

0
1903

Benodigheden

-vlas

Stap voor stap

Twijnen kan met verschillende materialen waaronder wol, vlas en lindenbast. Twijnen is bedoeld om een stevig stukje touw van een bundeltje vezels te maken. Voor de makkelijke versie van twijnen gebruiken we vlasvezels.

Stap 1. We pakken een bundeltje vezels en maken er een knoopje in. De bundel verdelen we in twee strengen.


Stap 2. Met je niet-schrijfhand pak je het knoopje beet, tussen duim en wijsvinger. Met je andere hand pak je een streng en draai je deze van je af. Nu vouw je de streng over de andere heen naar je toe. Je pakt nu de streng die het verst van je af staat en draait deze weer van je af. Deze vouw je weer over de andere streng naar je toe. Dit herhaal je totdat je een touwtje hebt van de lengte die je graag wilt. Je eindigt het draadje met een knoopje. Je hebt nu een sterk touwtje.


Om er een armbandje van te maken draai je naast het eerste knoopje het touwtje een beetje los. Je hebt nu een klein oogje om het andere knoopje doorheen te halen. Als je het touwtje dan een beetje terugdraait zit je armband goed vast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.