Bronstijdboerderij. Foto Zuiderzeemuseum

In de stad Enkhuizen staat het Zuiderzeemuseum, hier staat de cultuur en geschiedenis van de voormalige Zuiderzee centraal. In 1948 werd het museum geopend voor publiek,  in 1983 is het museum uitgebreid met een openluchtmuseum.

Zuiderzeemuseum - Eingangshalle
Zuiderzeemuseum https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AZuiderzeemuseum_-_Eingangshalle.jpg

Collectie

Het museum bestaat uit een binnen- en een buitenmuseum (openluchtmuseum). In het binnenmuseum zijn dertien schepen te zien, gebruiksvoorwerpen, klederdracht, schilderijen en scheepsmodellen. In het buitenmuseum zijn vijf verschillende delen te vinden met panden, zowel authentiek als gekopieerd. Ook is er een natuurterrein aangelegd met een picknickplaats, een kooikershuisje en een bronstijdboerderij.

Archeologisch openluchtmuseum

In het Zuiderzeemuseum (Enkhuizen) is op basis van archeologische opgravingen in West-Friesland een reconstructie gemaakt. Archeologisch onderzoek heeft bewoning in de bronstijd bewezen. Deze bronstijdboeren maakten nog veel gebruik van de natuurlijke omgeving. Op het erf wordt een speciaal programma aan scholen aangeboden.

Locatie

Zuiderzeemuseum
Wierdijk 12 – 22,
1601 LA Enkhuizen

http://www.zuiderzeemuseum.nl/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.