D10 leg rechts van de weg Gaastern – Aolde Meul in de Gaasterse Dunen, een terrein dat beheerd wordt deur Stichting het Drentse Landschap. der is een roeme parkeerplaots. Via een wildrooster koj in het prachtige, heuvelachtige zaand- bos- en heidegebied waor het kleine hunebed in leg. Het is een vrij toegankelijk kuiergebied, mar der graast een schaopskudde en daorum zit der draod um.

D10 is een klein hunebed en is niet compleet: 7 zied- en 2 sluutstienen, waorop oorspronkelijk 4 dekstienen legen hebt. Daorvan zint der mar 2 meer over.

D10 Gaastern. Foto Hans Meijer

Locatie D10 Gaastern

D10 Gaasterse Dunen. Kaort Hans Meijer

Bezuuk Professor van Giffen in 1918

Het magere restant van een hunebed in een totaal verlaoten laandschap met een boerderijgie in de verte. Veul meer stelt dizze foto niet veur. En toch straalt het een soort geheimzinnige schoonheid oet. Aj de Gaasterse Dunen van non kent, dan is der niet iens zoveul veraanderd. Dèenk er wat grillige dennebomen en struken bij, en ij vuult je weer thoes…! “Sterk gestoord” vun Van Giffen het hunebed, dat e het nummer D10 gaf. Hie vun de oorspronkelijke toestand van de kelder allien mar um naor te raoden.

(Bron: Atlas bij “De Hunebedden in Nederland”, dr.A.E.van Giffen, 1925)

D10 Gaastern, Atlas bij “De Hunebedden in Nederland”, dr.A.E.van Giffen, 1925

Meer informatie over dizze en aandere hunebedden in Drenthe zie www.hunebedden.nl en www.hunebeddeninfo.nl

Tekst Hans Meijer

Fotografie Hans Meijer en Davado

D10. Foto Davado

Hunebed D10
d10

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.