Ten noorden van Uttendorf in Oostenrijk ligt het Keltendorf. De reden dat dit Keltisch dorp hier is gebouwd zijn de archeologische vondsten in de omgeving. In 1962 is in de regio Untersteinfeld tijdens de aanleg van een nieuwe waterleiding een groot grafveld uit de ijzertijd gevonden  Dit grafveld stond niet op zichzelf. Bij Stoanabichl werd een nederzetting gevonden die met een oude weg was verbonden met het grafveld. De nederzetting was bewoond van 1800 v.Chr. tot het jaar 500 n. Chr. In deze regio zijn een nederzetting, een kopermijn en een grafveld gevonden. Om het verhaal van deze sites beter te kunnen vertellen en te laten zien is in 2001 gestart met de bouw van het Keltendorp. Het archeologisch openluchtmuseum wil verhalen vertellen, maar je kan ook zien hoe het leven in de prehistorie was, zien hoe iets gemaakt en/of gebruikt werd en je kunt het ook zelf ervaren door de handen uit de mouwen te steken!

Inrichting van een van de huizen.

De mensen uit de nederzetting waren actief in de mijnbouw (Viertalalm) en door de handel in deze grondstof kwamen de mensen in contact met andere regio’s. Contacten waren er in het alpengebied tot aan Slovenie en Italie.

De moestuin.

Locatie

Keltendorf Uttendorf
Quettensberg 93,
5723 Quettensberg
Oostenrijk

Locaite Keltendorf Uttendorf
Een oven.

1 REACTIE

  1. Kees en ik zijn diverse keren in uttendorf op vakantie geweest. Ook met sneeuw voor de pinzgaulauf.
    Prettige mensen, prachtige omgeving

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.