By This image is a work by Mercy. When reusing, please credit me as: Mercy from Wikimedia Commons. I would appreciate being notified if you use my work outside Wikimedia. Do not copy this image illegally by ignoring the terms of the license below, as it is not in the public domain. If you would like special permission to use, license, or purchase the image please contact me to negotiate terms. More of my work can be found in my personal gallery. (Own work) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

In Forsand, niet ver van Lysefjord in Noorwegen, ligt Landa Park Camping. Het is meer dan een camping. In het archeologisch openluchtmuseum is het mogelijk om ook in de (pre-)historische boerderijen te overnachten.

Landa 001
By No machine-readable author provided. Futti assumed (based on copyright claims). [GFDL or CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons.

Archeologische site

Het openluchtmuseum ligt naast de archeologische vindplaatsen, namelijk boerderijen uit de bronstijd tot en met de Volksverhuizingstijd (dus 1.500 v. Chr. tot 600 n.Chr.). De huisplattegronden worden met palen duidelijk gemarkeerd zodat je kunt zien hoe archeologisch onderzoek in zijn werk gaat. Op basis van de vondsten is een huis  gereconstrueerd.

Landa - wooden posts
Houten palen die een huis vormen te Landa. By Mercy from Wikimedia Commons (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Collectie

In het Landa Park maak je een spannende reis terug in de tijd.  In het park krijg je veel informatie, daarnaast worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Landa - kiln
Oven in Landa Park. Mercy from Wiki Commons (Own work) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons.

Locatie

Landa Park
Haukalivegen 24
4110 Forsand Municipality
Noorwegen

Bronnen

https://www.visitnorway.nl/listings/landa-prehistoric-village-a-living-history/185922/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.