Muziek is altijd gemaakt. In de oude steentijd zijn al sporen bekend van slaginstrumenten van mammoetschedels, fluitjes van vogelbotten en de bekende snorrehoutjes… In het Oertijdpark kan je eigenlijk in elke periode een activiteit doen met muziek. De activiteit is geschikt voor alle leeftijden. De activiteit duurt ongeveer 10 minuten of meer.

Benodigdheden

  • je lichaam,
  • spullen uit de natuur,
  • muziekinstrumenten (denk aan trommels, rammelaars met hoeven, kaken als slaginstrument, hoorns).

Stap voor stap

De kinderen, maar ook volwassenen, kunnen beginnen door muziek te maken. Eerst met je lichaam, dan met spullen uit de natuur en vervolgens mogen ze de prehistorische muziekinstrumenten zelf uit proberen. Het activiteit is uit te breiden door een ritme voor te doen en de gasten het na het laten doen.

Vorig artikelProvinciaal Archeologisch Museum Ename
Volgend artikelWorkshop wilde dieren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.