Aan het Leopoldpark op de Vautierstraat 29 in Brussel staat het Museum voor Natuurwetenschappen met zo’n 350.000 bezoekers per jaar. De collectie is breed: ruim 36 miljoen stukken. De collectie bestaat uit de volgende verzamelingen: Entomologie, Galerie van de Evolutie, Walvissenzaal, Galerij van de mens, 250 jaar Natuurwetenschappen, Zaal van de Mosasauriërs, Mineralogie, de iguanodons van Bernissart, Malacologie en Levende Planeet. Bij het museum is ook een wetenschappelijke bibliotheek.

I. bernissartensis et I. atherfieldensis
Skelet van Iguanodon bernissartensis (links) en van Mantellisaurus atherfieldensis (rechts) uit het Bovenste-Barremien tot Onderste-Aptien (Onder-Krijt) van Bernissart. https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AI._bernissartensis_et_I._atherfieldensis.JPG
Opgraven als een paleontoloog.

Galerij van de mens toont vondsten van de prehistorie, het vertelt het verhaal van de evolutie van de mens. Bijzondere vondsten zijn de Neanderthalers van Spy. De mammoet van Lier is te zien in de expositie 250 jaar Natuurwetenschappen.

Topvondsten

De topvondsten van het museum zijn: de iguanodons van Bernissart, de mammoet van Lier , het oudst bekende wiskundig voorwerp, de neanderthalers van Spy, de hondenschedel van Goyet en enkele walvisachtigen.

Locatie

Museum voor Natuurwetenschappen
Vautierstraat 29
1000 Brussel
Tel: +32 (0)2 627 42 11 (van maandag tot vrijdag, van 7u tot 17u)

https://www.naturalsciences.be/nl/museum/home

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.