Prehistorisch dorp met heempark in Wilhelminaoord

0
4701
Het Buitencentrum Wilhelminaoord. © Museon.

In het zuidwesten van Drenthe ligt het koloniedorp Wilhelminaoord, vlak tegen Friesland aan. Vandaag de dag heeft het dorp een kleine 1.000 inwoners. Aan de rand van het dorp ligt het Buitencentrum Wilhelminaoord in het monument Rustoord II. Het Buitencentrum Wilhelminaoord met ruim 3 hectares wordt gebruikt door Haagse basisscholen voor een unieke schoolexcursie “School in het bos” waarbij natuur en prehistorie de hoofdrol spelen. De doelgroep is groep 7 en 8.

Openluchtmuseum

In het Buitencentrum staan vier prehistorische huizen en een graanspieker. Diverse werkplekken zijn gemaakt voor het maken van potten, manden en gereedschap. Op de akker groeien prehistorische granen en op het centrum lopen runderen, schapen en wilde zwijnen. In een heempark zijn verschillende bossen en weiden te vinden, maar ook de akker, een boomgaard, een poel met amfibieën en ringslangen en een vlinderberg. Op afspraak is het centrum te bezoeken.

Het Buitencentrum Wilhelminaoord. © Museon.

Locatie

Buitencentrum Wilhelminaoord
Koningin Wilhelminalaan 24
8384 GH Wilhelminaoord
http://schoolinbos.nl/ 

Het Buitencentrum Wilhelminaoord. © Museon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.