Recept veur Appelsap

Veur een glas appelsap hej drie appels neudig en aj ’t lekker vindt wat citroensap.

Stap 1. Pluk en was de appels. Snie beschadigingen, rötte plekkies en het klokhoes weg en snie de appels in stukkies.

Stap 2. Kook de appels in ‘n laogie water met het deksel derop in 45 minuten gaar (de appels valt oet mekaar).


Stap 3. Haal de pan van het vuur en stamp de appels fien in de pan.


Stap 4. Zeef de inhold van de pan met een theedoek boven een schone kom. Koel het mengsel of en serveer eventueel met citroensap en iesklonties.

Tekst: Nadine Lemmers en Sharon Fuhren.
Foto’s en het bereiden: Sharon Fuhren.

Vorig artikelHet ontstaon van taol
Volgend artikelWat zijn de oudste monumenten van Nederland? En wat maakt deze monumenten zo bijzonder?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.