Onder andere verkrijgbaar in het Hunebedcentrum te Borger en op www.mythischestenen.nl

Mythische Stenen is een ontdekkingsreisgids die reizigers langs de megalieten van Europa voert. Het is de enige reisgids waarin de hunebedden van Europa land voor land besproken worden. Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Polen zijn besproken. Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Spanje en Portugal zullen weldra volgen. De reiziger komt als vanzelf langs de mooiste plekjes en allerlei andere bezienswaardigheden. Zo biedt Mythische Stenen een ander perspectief op de landen van Europa, vanuit de ogen van onze prehistorische voorouders.

De serie Mythische Stenen kreeg/krijgt veel aandacht en lovende reacties in de media. Een paginagroot artikel verscheen in Dagblad van het Noorden, een nog groter en uitgebreider artikel verscheen in dagblad Trouw. Spijkers met koppen en Langs de lijn en omstreken volgden.

– Meer dan 200 kleurenfoto’s per deel
– 3D-foto’s
– Routebeschrijvingen
– Achtergrondinformatie
– Sterbeoordelingen
– Camperreisverhalen
– Reistips
– 150 pagina’s

Met een gratis rood/blauw 3D-brilletje.

Recensies:

‘Onderschat niet de lol van het reizen volgens een thema. In dit geval ziet u natuurlijk veel meer dan hunebedden, daar zorgt de gids zelf al voor.’
Redactie Topcamper

‘Gommer laat op een plezierige manier zien dat Drenthe slechts de grens van een immens hunebeddenlandschap is.’
Michel de Jong, NBD Biblion

‘Dat Gommer goed op de hoogte is, lijdt geen twijfel. Dat hij goed kan schrijven ook niet. Kortom, meer dan een reisgids, meer dan een boek over archeologie. Meer dan een reisverhaal.’
Marianne Offereins, redactie NVOX

‘Alleen al vanwege de vele foto’s een aanrader.’
Sipke van der Zee, bestuurslid Hunebedcentrum en redacteur De Spieker

In deel 1 van Mythische Stenen begint de auteur zijn ontdekkingsreis langs de hunebedden van Europa bescheiden. Met zijn camper start hij in de Nederlandse provincie Drenthe. Daar liggen ruim vijftig hunebedden die goed beschreven zijn. Hier ontdekt hij dat er achter de grote stenen heel wat verhalen schuilgaan. De reis langs deze megalieten van Nederland voert hem langs onverwachte hoogtepunten.

In deel 2 van Mythische Stenen vervolgt de auteur zijn reis naar de hunebedden in het westen van Nedersaksen. De monumenten daar zijn nog groter dan wat hij in Nederland gezien heeft. Vijftig kilometer oostelijker dan de hunebedden in Drenthe en toch duidelijk een ander accent. Natuurlijk worden ook de steden Osnabrück, Oldenburg, Bremen en Stade bezocht.

In deel 3 van Mythische Stenen trekt de auteur langs de megalieten van Lüneburg en Schleswig-Holstein. Hij komt langs prachtige plekjes en hunebedden in het grensgebied tussen Duitsland en Scandinavië. Lüneburg, Hamburg, Lübeck, Schleswig en Sylt worden uiteraard ook bezocht.

In deel 4 van Mythische Stenen trekt de auteur langs de megalieten van Jutland. Daar ligt een ontelbare hoeveelheid aan prehistorisch monumenten. Hij komt langs prachtige plekjes op het schiereiland met zijn lange kustlijn. Aarhus, Ebeltoft, Skagen en Ribe worden uiteraard ook bezocht.

In deel 5 van Mythische Stenen trekt de auteur langs de megalieten van Funen en Seeland. Daar vindt hij een aantal prehistorische meesterwerken. De hoofdstad Kopenhagen met haar Nationale Museum mag natuurlijk niet gemist worden en ook Faaborg, Rudkøbing, Sorø en Odense worden bezocht.

In deel 6 van Mythische Stenen trekt de auteur langs de hunebedden van Mecklenburg-Vorpommern. Daar vindt hij weer heel andere typen dan tijdens vorige reizen. Het eiland Rügen vormt een hoogtepunt, maar ook plaatsen als Rostock, Wismar, Berlijn, Greifswald en Schwerin worden bezocht.

In deel 7 trekt de auteur langs de hunebedden van Zweden en enkele in Noorwegen. Daar vindt hij weer heel andere typen dan tijdens vorige reizen. De regio’s Skane, Bohuslan en Falbygden vormen een hoogtepunt, maar ook plaatsen als Göteborg, Oslo, Stavanger en Stockholm worden bezocht.

In deel 8 van Mythische Stenen trekt de auteur langs de hunebedden van Bornholm en Polen. In Polen geen ganggraven, maar trapezoïde langgraven. Lupawa Kujawska en Odry vormen de hoogtepunten, maar ook plaatsen Gdansk, Warschau en Krakau worden bezocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.