Op het Griekse eiland Kreta heeft tussen het derde millennium v.Chr. tot ongeveer 1200 v.Chr. de Minoïsche cultuur zijn bestaan gehad. Het is vooral bekend vanwege de beroemde archeologische vindplaats Knossos maar er zijn meerdere interessante plekken op Kreta. Zo ligt 8 kilometer ten zuiden van Rethymnon de necropolis (gegraafplaats) van Armeni.

Armeni Kaart Google Maps

Necropolis van Armeni

De graven dateren van 1300-1050 vC. en zijn uitgehouwen in de rotsen met trappen naar beneden waarin je kan afdalen om er een kijkje te gaan nemen. Sommigen van hen hebben nog de afsluitstenen naast de ingang. Het zijn allemaal eenpersoons grafkamers uitgezonderd het grotere “Tholos graf” waar meerdere lichamen in begraven werden. Deze extra grote tombe is beschermd met een houten dak en heeft licht binnen (dit gaat automatisch aan als je binnen stapt).

De graven zijn zeer goed bewaard gebleven en dit is omdat de steen waarin ze werden uitgehouwen vrij hard is. 500 skeletten zijn gevonden in de graven. Onder de vondsten in de graven waren aardewerk, bronzen vaten, gereedschap, sieraden, stenen vazen ​​en zegelstenen. Er zijn ook verschillende in klei vervaardigde kisten (Larnakes) gevonden, versierd met dubbele bijlen of scènes van rituele jacht en van stieren. Deze vondsten zijn te zien in het Archeologisch Museum van Chania en Rethymnon.

Opgravingen in het gebied zijn tot nu toe niet in geslaagd om het bestaan ​​van een nabijgelegen nederzetting aan te tonen, dus het is nog steeds een raadsel waar de mensen die hier begraven liggen hebben gewoond. De site is elke dag, behalve maandag, open van 8,30 tot 15,00 uur en de entree is gratis.

Tussen de graven staan prachtige lelieachtigen

Een enkel graf is gemaakt voor meerdere personen zoals deze. Er is verlichting in deze aangebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.